:etusivu: :esittely: :omat koirat: :pentueet: :muistoissa: :menestystä: :antama cuppi: :uutiset: :linkit:

14.11.2009 Vuodeksi Chicagolandiaan perheen ja koiran kanssa
Onnekseni selvisi, että AKC:n (American Kennel Club) alaisuudessa järjestetään jälkikokeita, mutta ensiksi koira piti rekisteröidä AKC:iin. Liityin paikalliseen jälkikoirakerhoon, josta sain viikottaisen treenin lisäksi käytännön ohjeita kokeista. Rekisteröinti otti kuusi viikkoa ja sitten vain ilmoittautumisia kokeisiin menemään!

Jälkikokeisiin pääseminen USAssa on aivan yhtä vaikeaa kuin Suomessa, mutta systeemi on huomattavasti tasavertaisempi. Ilmoittautumiset lähetetään määräaikaan mennessä ja niistä arvotaan julkisesti kokeeseen osallistujat sekä varakoirakot. Kaikilla on siis kuitenkin yhtälainen mahdollisuus tulla valituksi - toisin kuin Suomessa. Koekausi alkaa kuumuuden takia vasta syyskuussa ja kestää joulukuun alkuun. Jälkikokeita on kolmessa eri luokassa, joista TD (Tracking Dog) on esivaatimuksena kahteen muuhun, jotka voi suorittaa missä järjestyksessä tahansa. Jos koira läpäisee kaikki nämä kokeet, siitä tulee CT eli Champion Tracker eli jälkivalio. Monen monta ilmoittautumista sainkin laittaa, kunnes vihdoin tärppäsi. 

Kuuden koiran TD-koe oli 18.10.09 Greene Valley -nimisellä luonnonsuojelualueella. Arvonnassa nappasin tietenkin sen viimeisen jälkinumeron 6, joten sain jännittää kolmisen tuntia omaa vuoroamme. Lähtöliput olivat reiteen asti korkeassa heinikossa, paikka näytti ihan hyvältä. Dali totesi aloitusesineen olevan lipun juurella kuten pitääkin ja minä tungin sen taskuuni varmuuden vuoksi, vaikka en uskonut sillä olevan mitään käyttöä. Aloitusesinettä käytetään halutessaan muistuttamaan jäljentekijän hajusta. Lähinnä sillä on käyttöä ylemmissä luokissa, joissa on mm. harhajälkiä (TDX) tai kaupunkijälkikokeessa (VST), jossa on mm. suora kulma asfaltilla. Mukavasta lähtöpaikasta huolimatta hyvin pian löysimme Dalin kanssa itsemme kaksi metriä korkeasta ja ah -  niin tiheästä kaislikosta. Emme tietenkään olleet ikinä moisessa paikassa harjoitelleet. Dalin mielestä kaisla piti outoa ja pelottavaa ääntä, ihan kuin edessä päin olisi jotain liikettä? Rohkaisin Dalia vain jatkamaan. Tuomarit ja jäljentekijä seurasivat koko jäljen ajan jossain perässämme. Suurimman osan ajasta en nähnyt koiraa lainkaan paitsi silloin kun se kävi luonani kertomassa että edessä on sitä niin pelottavaa suhinaa! Taas kerran Dali katosi jonnekin kaukaisuuteen ja minä roikuin liinassa. Ja taas kerran Dali juoksi luokseni, mutta sillähän on jotain suussa! Hanska! Muistin kuin muistinkin heiluttaa hanskaa koesääntöjen mukaan korkealla ilmassa. Kuulin takaani tuomarien ja jäljentekijän hurraahuudot ja olin pelkkää hymyä. We passed! Dali totesi vihdoin löytäneensä ne katalat hiiviskelijät ja antoi niiden tosiaan kuulla kunniansa! Mokomat. 


Terkuin,
Sari & Dali "TD"


Jäljelle lähtö. Kaksi tuomaria ja jäljentekijä seuraavat perässä


Jäljentekijä ja tuomari katsovat meidän perään


Dali toi minulle hanskan ja jälki päättyi siihen


Poseerausta jäljentekijän ja tuomarien kanssa. Palkinnoksi saimme itse tehdyn lasimaalauksen koirakerhon logolla
14.11.2009 Uutisia
Kiitokset luonnetestiin koiransa tuoneille kasvattien omistajille. Kukaan ei ihan jäätynyt täysin, vaikka ilma olikin kylmä.

18.10. Sari Uusheimo ja Cousin`s Leonardo kilpailivat Amerikan mantereella jäljeltä itselleen uuden tittelin TD eli "Tracking Dog Test". Kisaan osallistui 6 koirakkoa joista 3 sen läpäisi. Tosi upeesti Sari ja Dali. Onnea teille jatkoon. Ollaan täällä todella iloisia teidän puolesta!

30.10. Vietimme tottispäivää täällä Ruokolahdella. Oli hienoa saada niin monta nuorta koirakkoa näytille. Kiitos osallistuneille ja kouluttaja Merjalle. Tsemppiä kaikille jatkoon hienossa harrastuksessa 
14.10.2009 Tulos
4.10 Eeva Pitkänen ja Cousin's Regina tokoilivat alokasluokan ykköstuloksen pisteillä 170, saavuttaen myös luokkavoiton. Hienoa Eeva ja Lysti, onnittelut.
29.9.2009 Tuloksia
Black Master's Wild Woman on saavuttanut Suomen muotovalion tittelin. Jälkikokeessa tuli onnistuminen pisteillä 254 ja koulari JK2 sija 3. Tottis 90, esine 30 ja jälki 134 pistettä. Valitettavasti kova tuuli hankaloitti jäljestystä ja metsään jäi se arvokas kutoskeppi, mutta tavoite saavutettiin. Kiitos Tarja tottiksen hyvästä pohjatyöstä, oli hienoa saada kouluttaa Windyä. Monta erinomaista asiaa tuli esille kuukauden aikana koirasta. Kiitos Tarja, Tiitu ja Hane!

Samassa kokeessa osaamistaan kävivät näyttämässä Mari Koskinen ja Cousin's Quperkeikka "Ikka" ja tuloksena tottis 87 esine 22 "tapettu nalle" ja jälki 164 pistettä, yhteensa 273p., ykköstulos, JK1 koulari sekä sija1. Näyttää siltä, että parilta on jatkossa odotettavissa enemmänkin. Kiitos Mari ja Ikka!
19.9.2009 Tuloksia
Seppo Vainio ja Cousin's Lassiter kisasivat pohjoisessa piirimestaruuskokeessa ja nappasivat JK3 koulutustunnuksen jäljeltä kakkostuloksella 245p. tottis 88p. sija 4.
Hieno avaus kolmosissa Seppo ja Reko. Lämpimät onnentoivotukset ja tsemppiä tuleviin kisoihin!

Sirpa Ikonen ja Cousin's Orlando avasivat kisauransa loistavilla pisteillä 291. t.93,esine 30 ja jälki 168 pistettä. Ykköstulos ja kisan voitto. JK1 koulari on tosi juttu! Onnittelut ja rutistukset Sirpa ja Osku-poika ja varmaan odotettavissa jatkoa tälle uralle... 
19.9.2009 Koulutusta tarjolla!
Tottelevaisuuskoulutuspäivä nuorille kasvateilleni kera oman ihmisen, jotka tähtäävät bh-, toko-, tai pk-kisoihin, myös pennut.
Lauantaina 31.10. Ruokolahdella.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset p. 0400-500983/ Jaana
13.9.2009 Viime päivien kuulumisia...
Reetta Karvonen ja Sinna (Cousin's Priscilla) jäljestivät Kokkolassa itselleen JK2 koularin ja samalla Sinnasta tuli Suomen muotovalio! T71p. M182p. yht.253 pojoa. Hyvä kakkostulos. Oikein paljon Onnitteluja teille ja tsemppiä jatkoon!

Cousin's LaPerlasta tuli myöskin tänään Suomen Muotovalio Porvoossa järjestetyssä näyttelyssä. Helmi oli valiolk pn 3 ja se vimonen sertti tulla tupsahti, joten Helenalle onnittelut uudesta valion arvosta. Hienoa!
7.9.2009 Tirristä KVA!
Mari Koskinen ja Cousin's Naranja "Tirri" kilpailivat Belgianpaimenkoirien Rotumestaruus kokeessa jäljellä itselleen Käyttövalion arvon, sekä saavuttivat Rotumestaruus hopeaa.
Tottis 95p. jälki 164p. esine-etsintä 29p. yhteensä huikeat 288 pist. Komea ykköstulos! AIVAN Loistava parivaljakko, kuudella kisakäynnillä KVA:si. Niin hyvää ettei sanotuksi saa. ISO KIITOS!


Eeva Pitkänen ja Cousin's Regina "Lysti" hakivat kisakokemusta alokasluokan tokokokeesta saaden kolmostuloksen. Siitä se lähtee Eeva ja Lysti.Tsemppiä jatkoon!
3.9.2009 Tuloksia
Mari Koskinen ja Cousin's Naranja kisasivat Kymen Kennelpiirin kaupunkiottelussa voittajajäljellä ykköstuloksen.
Jälki 170p. esine 28p. tottis 72. yht.270, sijoitus 4.
Hyvä Mari ja"Tirri". Se yksi vielä...

Mustaa naiskauneutta edusti Black Master's Wild Woman "Windy" samassa kisassa ja joukkueessa, tuloksena JK1 koulari ykköstuloksella.
Jälki 169p. esine 30p. tottis 72p. yht.271.
Kiitos Tarja saumattomasta yhteistyöstä ja luottamuksesta!

Imatran joukkue voitti. Onnittelut myös Sannalle ja Saksanpaimenkoiralle, jotka olivat meidän joukkuetta. Hyvä Ipky ja me 
23.8.2009 Sari ja Dali JK3
Sari Uusheimo ja Cousin`s Leonardo kisasivat 20.8. jäljellä voittajaluokan ykköstuloksen hienoilla tottispisteillä, kyllä kannatti tulla Suomessa pistäytymään. Hienosti parivaljakolta, jotka eivät ole koko kesänä päässeet metsässä treenaamaan.

Tottis 97p. ruutu 29p. metsä 144p. yhteensä 270.

Sydämen pohjasta oikein Isot onnittelut Sari ja Dali.
Onnea myös Amerikan päähän kisoihin.

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next >>

Content Management Powered by CuteNews