:etusivu: :esittely: :omat koirat: :pentueet: :muistoissa: :menestystä: :antama cuppi: :uutiset: :linkit:

9.12.2010 Muistoissa Cousin`s El`Vital "Tella"

Cousin`s El`Vital "Tella" yksi hienoista teräsmummoista poistui 30.11 koirien taivaaseen muutamaa kuukautta vaille 14 vuoden ikää. Loppumetreille saakka tämä upea Belgianpaimenkoira kävi sitkeästi lenkillä ja nautti tervettä vanhuusaikaa, mutta vanhuus voitti. Osanottoni Sari, minullakin on kovin haikea olo Tellan poismenon takia. Tella oli pentueen "poikatyttö prissessa", ne seitsemän veljestä saivat aina köniin tältä ainokaiselta siskolta. Hyvää matkaa veikkojen luo ja Sari siulle halaukset, on upeaa saada noin hyvä kasvatin omistaja.
T. Jaana

 

9.12.2010 Pentunäyttely Helsinki 28.11.2010

Pieni "Jippu" Cousin's Tiramisu pistäytyi pentunäyttelyssä tuloksena BABY luokasta 2KP, tuomarina Irina Poletaeva (Suomi).
Arvostelusta seuraavaa:
Kivan näköinen nuori narttu. Erinomainen luusto, kompakti runko. Kaunis pää ja ilme. Saksi purenta. Erinomainen niska ja ylälinja. Oikeanlaiset kulmaukset. Lupaava turkki. Saisi olla hieman rohkeampi ja tarvitsee lisää esiintymis kokemusta.

10.11.2010 BH-koe
Kina alias Cousin`s Rayla suorittanut Bh-kokeen kera emännän. Erinomaisesti meni, tyttö säilytti viettivireen koko suorituksen läpi ilman virheitä. (Nyt alkaa vasta se hiominen...) Eikä plasmat menneet sekaisin, vaikka parina ollut koira ryntäsi Kinan luoksetulossa meidän väliin paikkamakuusta. Kina hieman jarrutti vauhtia ja teki pienen väistöliikkeen päästäkseen nopeammin luokseni. Se oli ihan hienoo....T:Jaana & Kina

10.11.2010 Tuloksia
Cousin`s Regina "Lysti" taituroinut tokosta koulutustunnuksen TK2. Onnittelut Eeva ja Lysti. Parivaljakko on myös siirtynyt agiliidossa 2 luokkaan, joten Onnittelut ja tsemppiä myöskin siihen harrastukseen T: Kasvattaja, Jemma & Kina

12.10.2010 BH-koe
Onnittelut Anne Leinolle ja "Ranelle Ruokolahdelta"( Cousin`s Rantanplan) Bh-koe hienosti läpi ja kisalupa saatu!

6.10.2010 American Champion Tracker, Am CT
3.10.2010 De Kalb, IL  -   Dalista American Champion Tracker!!

Joskus unelmat toteutuvat, kun niiden eteen tehdään töitä  :) .
VST eli Variable surface test on kaupunkijälki, joka kulkee asfaltilla, betonilla, soralla sekä leikatulla nurmikolla. Kokeessa koiran on seurattava tarkasti jäljentekijän hajua, koska alueella on enemmän tai vähemmän harhajälkiä.
Ensimmäinen yrityksemme meni pieleen kaksi viikkoa aikaisemmin, kun maalareiden työpiste matkan varrella kävi liian houkuttelevaksi. En olettanutkaan läpäiseväni Dalin kanssa heti koetta, jonka läpäisyprosentti on reilut 6%.

Oli siis toisen yrityksen aika. Nyt koepaikkana oli vilkasliikenteinen, yliopiston kampusalue korkeine rakennuksineen. Koejälki oli 4 tuntia vanha. Starttasimme Dalin kanssa jäljelle lähtösuoralta, joka oli laitettu keskelle puistikkoa, jossa kulki tiuhaan säteittäisesti asfaltoituja kävelyväyliä ihmisineen. Heti alusta Dali joutui tarkistamaan jäljen kulkua askel askeleelta ja selviytymään kymmenistä harhajäljistä. Ohikulkevat pyöräilijät ja koiranulkoiluttajat eivät sitä häirinneet. Mieli oli hyvin matalalla, koska tajusin samalla hetkellä kun olin lähtenyt lähtölipulta, unohtaneeni koiran vesipullon autoon. Selviydyimme kuitenkin eteenpäin ja heti ensimmäisen kulman jälkeen jatkui jälki betoniväylällä, siitä portaikko ylös ja mutkitellen seuraavat 200 metriä betonilla ja asfaltilla neljän kulman kautta taas portaille jotka veivät meidät alaspäin vilkkaan autotien reunaan. Jäljen kulkiessa keskellä rakennuksia oli oltava tarkkana ettei blokannut kulman takaa tulevien pyöräilijöiden matkaa jälkiliinalla. Siinä olisi käynyt koirallekin ehkä huonosti. Välillä Dali kävi pyytämässä minulta vettä, mutta kehuin rauhallisesti, että "kyllä me tästä selvitään".
Loputtomalta tuntuneen mutkittelun jälkeen pääsimme taas leikatun nurmikon reunaan, josta Dali lähti hyvin itsevarmana vetämään minua kohti isoa risteystä ja heittäytyi maan nahkaiselle esineelle! JES! Dalikin näytti helpottuneelta ja ylpeältä. Palkata ei saa, eikä vettä ollut mukana -  eikun eteenpäin. Seuraavaksi Dali teki kulman oikealla kohti poliisiasemaa, ylitti sinne vievän kadun ja heittäytyi taas maahan. Metalliesine. Laskeskelin mielessäni, että enää yksi esine uupui ja samalla kuulin riemunkiljahdukset takaani. Mitä ihmettä? Me olimme ajaneet jäljen loppuun!

Itkuhan siinä tuli ja samalla kaivelin epäuskoisena taskujani, että kolme esinettä siellä vain oli. Tuomarit kertoivat, että ensimmäisen esineen (muovi) oli ilmeisesti joku ohikulkija nostanut roskikseen, kun se oli lojunut keskellä jalkakäytävää. Dali oli merkannut esineen paikan selvästi, minulla ei siitä ollut mitään muistikuvaa. 40 minuuttia kestänyt nuorallatanssiminen oli tuottanut tulosta ja Dalikin silminnähden oli riemuissaan kovan työn tuloksesta. Saimme molemmat osamme rutistuksista meitä seuranneelta ihmisjoukolta. Tuomareiden mukaan kyseinen jälki oli ehdottomasti vaikein niistä päivän kahdeksasta koejäljestä. Jäljentekijä oli motkottanut tuomareille, ettei mikään koira tästä selviä, kuinka turhauttavaa edes "talloa" moista  :) .

Nyt oli kaikki kolme jälkikoetta läpäisty. USA:n mantereen jälkivalio tervueren nro 17 oli siinä kainalossani. Dali antoi kaikkensa ja osoitti jälleen kerran peräänantamattomuutensa. Mikä mahtava päivä!!

terkuin,
Sari & Dali -  Am CT, Fin & Est CH Cousin´s Leonardo BH JK3 CD


6.10.2010 Tuloksia USA:sta
Sari Uusheimo ja Cousin`s Leonardo ovat nyt Ameriikan aikaa saaneet läpi sen vaikeimman jälkikokeen joka siellä on: American Champion Tracker, Am CT.   Ihan Mielettömät Onnentoivotukset.
14.9.2010 Uutisia
10/9 Cousin`s Justiina nukutettiin ikiuneen. Piitun kunto romahti äkillisesti. Syyksi löytyi kasvain pernasta. Osanottoni Tuulalle perheineen ja isovanhemmille Piitun poismenon johdosta. Kiitos teille kaikille hyvästä kodista.
14.9.2010 BH-koe
Onnittelut Kimmo Kuivalahdelle ja Nerolle (Cousin`s Rafiki) Bh-kokeen suorittamisesta. Kisalupa saatu...
14.9.2010 Rotumestaruus tuloksia

Onnittelut Mari Laarille ja perheelle ja tietysti Tirriäiselle (Cousin`s Naranja) Rotumestaruus hopeasta. Vaikeasta jälkiosiosta huolimatta tämä veijaripari näytti jälleen kyntensä. Kisoissa pääsi 10 koirakkoa tottiksen perusteella maastoon ja koko kisojen saldona oli kolme tulosta jäljeltä.

Yksi ykköstulos Sirpa Kananen ja Mustanaamion Baila-baila. Onnittelut Mestareille ja pronssille ylsi kolmostuloksella Megberger Hilma, valitettavasti en muista omistajan nimeä. Onnittelut myös hänelle.

Tirriäisen pisteet olivat tottis 85, esine 21, jälki 138. Vimonen kallis keppi jäi. Jäljillä oli paljon sienestäjiä liikkeellä. Yhteispisteet 244 ja mitali kaulaan. Huippua, kolminkertainen Jes!

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Next >>

Content Management Powered by CuteNews