:etusivu: :esittely: :omat koirat: :pentueet: :muistoissa: :menestystä: :antama cuppi: :uutiset: :linkit:

12.10.2010 BH-koe
Onnittelut Anne Leinolle ja "Ranelle Ruokolahdelta"( Cousin`s Rantanplan) Bh-koe hienosti läpi ja kisalupa saatu!

6.10.2010 American Champion Tracker, Am CT
3.10.2010 De Kalb, IL  -   Dalista American Champion Tracker!!

Joskus unelmat toteutuvat, kun niiden eteen tehdään töitä  :) .
VST eli Variable surface test on kaupunkijälki, joka kulkee asfaltilla, betonilla, soralla sekä leikatulla nurmikolla. Kokeessa koiran on seurattava tarkasti jäljentekijän hajua, koska alueella on enemmän tai vähemmän harhajälkiä.
Ensimmäinen yrityksemme meni pieleen kaksi viikkoa aikaisemmin, kun maalareiden työpiste matkan varrella kävi liian houkuttelevaksi. En olettanutkaan läpäiseväni Dalin kanssa heti koetta, jonka läpäisyprosentti on reilut 6%.

Oli siis toisen yrityksen aika. Nyt koepaikkana oli vilkasliikenteinen, yliopiston kampusalue korkeine rakennuksineen. Koejälki oli 4 tuntia vanha. Starttasimme Dalin kanssa jäljelle lähtösuoralta, joka oli laitettu keskelle puistikkoa, jossa kulki tiuhaan säteittäisesti asfaltoituja kävelyväyliä ihmisineen. Heti alusta Dali joutui tarkistamaan jäljen kulkua askel askeleelta ja selviytymään kymmenistä harhajäljistä. Ohikulkevat pyöräilijät ja koiranulkoiluttajat eivät sitä häirinneet. Mieli oli hyvin matalalla, koska tajusin samalla hetkellä kun olin lähtenyt lähtölipulta, unohtaneeni koiran vesipullon autoon. Selviydyimme kuitenkin eteenpäin ja heti ensimmäisen kulman jälkeen jatkui jälki betoniväylällä, siitä portaikko ylös ja mutkitellen seuraavat 200 metriä betonilla ja asfaltilla neljän kulman kautta taas portaille jotka veivät meidät alaspäin vilkkaan autotien reunaan. Jäljen kulkiessa keskellä rakennuksia oli oltava tarkkana ettei blokannut kulman takaa tulevien pyöräilijöiden matkaa jälkiliinalla. Siinä olisi käynyt koirallekin ehkä huonosti. Välillä Dali kävi pyytämässä minulta vettä, mutta kehuin rauhallisesti, että "kyllä me tästä selvitään".
Loputtomalta tuntuneen mutkittelun jälkeen pääsimme taas leikatun nurmikon reunaan, josta Dali lähti hyvin itsevarmana vetämään minua kohti isoa risteystä ja heittäytyi maan nahkaiselle esineelle! JES! Dalikin näytti helpottuneelta ja ylpeältä. Palkata ei saa, eikä vettä ollut mukana -  eikun eteenpäin. Seuraavaksi Dali teki kulman oikealla kohti poliisiasemaa, ylitti sinne vievän kadun ja heittäytyi taas maahan. Metalliesine. Laskeskelin mielessäni, että enää yksi esine uupui ja samalla kuulin riemunkiljahdukset takaani. Mitä ihmettä? Me olimme ajaneet jäljen loppuun!

Itkuhan siinä tuli ja samalla kaivelin epäuskoisena taskujani, että kolme esinettä siellä vain oli. Tuomarit kertoivat, että ensimmäisen esineen (muovi) oli ilmeisesti joku ohikulkija nostanut roskikseen, kun se oli lojunut keskellä jalkakäytävää. Dali oli merkannut esineen paikan selvästi, minulla ei siitä ollut mitään muistikuvaa. 40 minuuttia kestänyt nuorallatanssiminen oli tuottanut tulosta ja Dalikin silminnähden oli riemuissaan kovan työn tuloksesta. Saimme molemmat osamme rutistuksista meitä seuranneelta ihmisjoukolta. Tuomareiden mukaan kyseinen jälki oli ehdottomasti vaikein niistä päivän kahdeksasta koejäljestä. Jäljentekijä oli motkottanut tuomareille, ettei mikään koira tästä selviä, kuinka turhauttavaa edes "talloa" moista  :) .

Nyt oli kaikki kolme jälkikoetta läpäisty. USA:n mantereen jälkivalio tervueren nro 17 oli siinä kainalossani. Dali antoi kaikkensa ja osoitti jälleen kerran peräänantamattomuutensa. Mikä mahtava päivä!!

terkuin,
Sari & Dali -  Am CT, Fin & Est CH Cousin´s Leonardo BH JK3 CD


6.10.2010 Tuloksia USA:sta
Sari Uusheimo ja Cousin`s Leonardo ovat nyt Ameriikan aikaa saaneet läpi sen vaikeimman jälkikokeen joka siellä on: American Champion Tracker, Am CT.   Ihan Mielettömät Onnentoivotukset.
14.9.2010 Uutisia
10/9 Cousin`s Justiina nukutettiin ikiuneen. Piitun kunto romahti äkillisesti. Syyksi löytyi kasvain pernasta. Osanottoni Tuulalle perheineen ja isovanhemmille Piitun poismenon johdosta. Kiitos teille kaikille hyvästä kodista.
14.9.2010 BH-koe
Onnittelut Kimmo Kuivalahdelle ja Nerolle (Cousin`s Rafiki) Bh-kokeen suorittamisesta. Kisalupa saatu...
14.9.2010 Rotumestaruus tuloksia

Onnittelut Mari Laarille ja perheelle ja tietysti Tirriäiselle (Cousin`s Naranja) Rotumestaruus hopeasta. Vaikeasta jälkiosiosta huolimatta tämä veijaripari näytti jälleen kyntensä. Kisoissa pääsi 10 koirakkoa tottiksen perusteella maastoon ja koko kisojen saldona oli kolme tulosta jäljeltä.

Yksi ykköstulos Sirpa Kananen ja Mustanaamion Baila-baila. Onnittelut Mestareille ja pronssille ylsi kolmostuloksella Megberger Hilma, valitettavasti en muista omistajan nimeä. Onnittelut myös hänelle.

Tirriäisen pisteet olivat tottis 85, esine 21, jälki 138. Vimonen kallis keppi jäi. Jäljillä oli paljon sienestäjiä liikkeellä. Yhteispisteet 244 ja mitali kaulaan. Huippua, kolminkertainen Jes!

31.8.2010 Tuloksia ja onnitteluja

Onnittelut Mari Laarille ja Cousin`s Quperkeikalle eli Ikalle Jk2 koulutustunnuksesta jäljeltä. Maasto 189 pojoa ja tottis 79 pojoa, vaikka Iksupiksu olikin vähän Biletystunnelmissa tottista suorittaessa...niin  hyvin te tytöt veditte, saldona mukava kakkostulos 268 pistettä ja kolmas sija. Mainio parivaljakko.

Onnittelut myös Maarit Karvoselle ja Black Master`s Jazzy Famelle, meidän rakkaan Rintin tyttärelle, Suomen Muotovalion tittelistä ja Jk2 koulutustunnuksesta. Hienoa.

 18.8.2010 Agi tulos
Onnittelut Eeva Pitkäselle ja Lystille (Cousin`s Regina) hienosta agiliidosta kisoissa. Parivaljakko sijoittui toiseksi, kilpailijoita oli 22 koirakkoa, joten huikeen hyvä tulos ja kotiinviemikeksi tuli toinen 0-tulos. Hienoa työtä olette tehneet.
4.8.2010 Uutisia
Osanottoni Väkevän perheelle Elmon (Cousin`s Elwood) poismenon johdosta. Vanhuus voitti, mutta enää ei Elmon lonkkia kolota, koirien taivaassa on hyvä juosta. Kiitos teille hyvästä kodista ja mikä parasta rakkaudesta koiraanne. Terveisin Jaana
4.8.2010 TOKO-tulos
Onnittelut Kimmo Kuivalahti ja Nero (Cousin`s Rafiki) hienosti menneestä ensimmäisestä kisasta tokopuolella. Parivaljakko nappasi heti hienon ykköstuloksen 185 pojoa ja vieden alokasluokan voiton. Eikös se niin mennyt Kimmo että hitaasti hyvää tulee...maltti on valttia...terv. tyytyväinen Jaana

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next >>

Content Management Powered by CuteNews