:etusivu: :esittely: :omat koirat: :pentueet: :muistoissa: :menestystä: :antama cuppi: :uutiset: :linkit:

~Esittely, mistä kaikki alkoi?~

Aloitin koiraharrastukseni v. 1965, olin silloin 6-vuotias. Olen aina ollut ns. koirahullu ja pidän kaikista eläimistä. Istuin pikkulikkana possukarsinassa laulamassa pikkupossuille... Duke oli ihana pitkäkarvainen collieuros, viisas ja lempeäluonteinen, ja tietysti paras ystäväni. Kun olimme kävelyllä, niin hihnaa ei tarvittu, sillä hän totteli hyvin myös minua vaikka olin pieni tyttö.

Vuonna 1971 perheeseemme tuli pieni ja veikeä korvilleentalloja Jani, joka oli mustavalkoinen cockerspanieliuros (Anarin Hussar). Janin kanssa kävin koiranäyttelyissä ja kilpailin MEJÄ-jäljellä (=haavoittuneen riistan jäljestystä). Kävimme myös Lappeenrannan Palveluskoirayhdistyksen tottelevaisuusharjoituksissa. Jani oli nuoren tytön surujen kuuntelija ja kulki melkein kaikkialla mukana.

Vuonna 1985 hankimme mieheni kanssa lyhytkarvaisen collieuroksen Luken, FIN MVA Baubons Starmaker. Luken kanssa harrastin melkein kaikkea vaihtelevalla menestyksellä. Esimerkiksi rauniokoiratoimintaa sekä hakukokeista saimme pari tulosta. Luke oli vahva, suurikokoinen uros, jonka oli vaivatonta vetää lapsiamme reessä. Suuren kokonsa takia viimeinen serti saatiin vasta veteraani-iässä.

Vuonna 1989 kotiin tuli belgialainen pyörremyrsky Perro, pieni mutta sähäkkä. Eli FIN KVA & MVA Emir du Clan des Toisons d´Or. Perro oli pienenä utelias ja innokas oppimaan kaikkea uutta pyörremyrskyn lailla, tyyliin "nopeasti ja lujaa!" Myös ilkikurisuutta löytyy, kerron vain yhden tapauksen, muuten tästä tulisi romaani.... "Töissä ollessani Perro järjesti Lukelle bileet ja antoi ohjeet mitä tarvitset, että koirajuhlat onnistuvat. 10kg koiranpapanoita levitetään lattialle, kaikki matot kasataan eteiseen ja niistä jokaisesta maistetaan pala. Puhelimesta purraan johto poikki, ettei se soi häiritsevästi kesken juhlinnan. Sitten otetaan television kaukosäädin ja pienellä kaluamisella se kyllä aukeaa. Ääni säädetään tietysti mahdollisimman kovalle....  eli kotiin saapuessani siellä oli täysi kaaos, MUTTA ihana belggari! 

Perron kanssa käytiin monet pk-kisat, rauniokokeet, etsinnät, toko-kokeet ja näytökset messuilla ihmisiä naurattamassa. Nyt Perro viettää eläkepäiviään melkein yhtä energisenä ja ilkikurisena!!!

Vuonna 1992 hankimme serkkuni Tarja Tapanaisen kanssa belggarinartun Pinjan, INT&FIN&EST MVA JK2 Bestseller Wrap-Around, joka asuu Tarjan perheessä. Pinjalla teetimme kahdet pennut vuosina -94 ja -96. Ensimmäisestä pentueesta kotiin jäi Sani, FIN KVA & INT& FIN&EST MVA Bestseller Costa Rica. Nämä pennut rekisteröitiin Bestseller-kennelin nimiin, sillä omaa kennelnimeä minulla ei vielä ollut. Toiset Pinjan pennut saivat Cousin´s -nimen. Näistä mainittakoon JK3 Delilah, joka kilpailee menestyksekkäästi pk-jäljellä Erja Kokkosen kanssa.

1994 kotiin jäi siis Sani piristämään Perron ikävää Luken poismenon jälkeen. Sanin sisarusparvesta mainittakoon FIN MVA JK2 Cyco Jason ja Siru Liminka. Sani on ollut helppo kouluttaa ja tekee mielellään annetut tehtävät. Hän on myös tasaisen varma kilpailukaveri ja tietysti äiskän kultatyttö!

Astutin Sanin Perrolla v. -97 ja tulosta tuli - seitsemän hyypiötä ja lumikki. Tästä pentueesta kotiin jäi Rinti, FIN KVA, INT & FIN & LV & EST MVA EST W-04 JK3 Cousin´s Emir´s Son. Rinti on iloinen velikulta, jolta ei kolttoset ehdy, on varmaan isä-Perron perimää.... Tästä pentueesta mainitsen ainoan nartun Tellan, INT & FIN & EST MVA JK3 Cousin´s El´Vital, joka on Sari Hauta-ahon koira. Tella on luonteeltaan erinomainen narttu. Pentueen muut sankarit ovat Expert JK3 ja Kimmo Kuivalahti sekä El´Maco JK3 ja Kaiku Poikonen.

Toiset pennut Sani sai v. -99 ja näistä on sijoituksessa FIN MVA JK2 Gulliver eli Veke Pasi Partasella.

Vuonna -96 hankimme serkkuni Helena Makkosen kanssa nartun Pyrytuulen Anemone, Lissun, joka asuu Helenan koirana. Lissu on menestynyt hyvin näyttelyissä ja on luonteeltaan erinomainen jalostusnarttu. Teetimme Lissulla kahdet pennut. Ensimmäisestä pentueesta sijoitin nartun INT & FIN & EST MVA V-01 JK3 Flairway Lizzyn, joka asuu Mia Sunin koirana. Toiset pennut teetimme Lissulla Perron kanssa v. -00. Nyt saimme seitsemän lumikkia ja hyypiön... sanoin Helenalle, että tuli akkavalta!

Vuonna -98 hankin Foolproof-kennelistä nartun Foolproof Piccadilly Isan, joka on meidän Perron tyttö. Isa on sijoituksessa Jarmo Penttilällä. Luonteeltaan Isa on erittäin hyvä ja viettivoimainen.

Puuhastelen edelleen aktiivisesti koulutuksen ja jalostuksen parissa. Näiltä sivuilta löytyy tiedot myöhemmistä pentueista ja heidän harrastuksistaan.

Kouluttakaa ja nauttikaa koiristanne!